skip to Main Content

Top5 SEO-værktøjer 2019

SEO VærktøjerNår man arbejder med SEO og online markedsføring hver dag, så stifter man jævnligt bekendtskab med nye SEO-værktøjer. Nogen er ganske nyttige, mens andre ikke er så gode.

Lige så ofte som der kommer nye værktøjer, kommer der også nye lister og anbefalinger over de bedste tools. Ofte er disse lister fyldt med forskellige anbefalinger, alle med affiliate links. De er derfor ikke særlig troværdige, da folk oftest kun tænker på at tjene penge.

Listen er herunder består kun af de værktøjer jeg selv benytter og som jeg bruger dagligt. Nogen er gratis og andre koster penge – jeg tjener dog ikke noget på dem 🙂

1. Ahrefs

Ahrefs er uundværligt for mig, og sikkert også mange andre. Værktøjet er lidt dyrt hvis man kun arbejde med SEO på hobbyplan, men det kan simpelthen så meget og er guld værd.

Ahrefs er oprindeligt lavet som et linkanalyse-værktøj, men der er sidenhen kommet mere til. Linkanalysen er, i følge mig, den bedste på markedet – i sær når man arbejde med danske hjemmesider. Der er flere andre værktøjer som gør det godt, bare ikke så godt i små lande som Danmark – her er Ahrefs bedst.

Du kan bruge værktøjet til at se hvilken backlinks dine konkurrenter har og prøve at skaffe de samme links. Du kan også se hvilken søgeord dine konkurrenter ranker på, og hvor meget trafik Ahrefs estimere at de får på hvert søgeord.

Udover linkdelen kan du også lave en søgeordsanalyse. Du kan se hvor mange som søger på de forskellige søgeord, finde relaterede søgeord og se hvilke søgeord dine konkurrenter benytter og ranker på.

Vi benytter Ahrefs dagligt til forskellige analyser for mine kunder og egne hjemmeside, så vi ved hvor meget tid vi skal sætte af og hvor vi bruger tiden optimalt. Samt til nye linkbuilding-idéer.

Ahrefs koster 99 USD om måneden.

Læs mere her: https://ahrefs.com

2. Search Console

Search Console er Googles dashboard for hjemmeside-ejere. Det hed tidligere Google Webmaster Tool, men har siden hen få en ansigtsløftning og nyt navn.

Search Console er ganske gratis og bruges til at holde øje med dine hjemmesides overordnede helbred. Search Console fortæller dig om fejl og problemer på hjemmesiden, som gør at den måske ikke klare sig så godt i søgeresultaterne. Du kan også se et uddrag af de hjemmesider som linker til dig, hvor mange søgninger du bliver vist i, hvor mange som klikker på dine side osv.

Men vigtigst af alt, det er også i Search Console at Google informere dig hvis du bliver ramt af en Google penalty.

En anden lækker feature, er at du kan anmode Google om at genindeksere en underside, hvis du f.eks har lavet større ændringer på den. En sådan anmodning resultere i at Google registrere ændringerne stort set med det samme.

Search Console er gratis.

Læs mere her: https://search.google.com/search-console/

3. Screaming Frog

Screaming Frog er et værktøj som crawler alle din hjemmesides URL´er. På den måde får du alle oplysninger samlet ét sted. Du får bl.a page titles, døde links, 404-fejl og andre onsite SEO-elementer serveret på en fin lang liste.

Screaming Frog byder ikke på nogen grafiske lækkerier – det er rent faktisk ret kedeligt at se på. Men når det er sagt, så er det ganske fint til at få lavet en gennemgang af en hjemmeside. Her hos SearchMore benytter vi det på alle nye kunder, så vi kan finde eventuelle fejl med det samme.

Screaming Frog koster omkring 1.500 DKK om året.

Læs mere her: https://www.screamingfrog.co.uk/

4. Pingdom Tools

Pingdom Tools benyttes udelukkende til hastighedsoptimering. Her kan du tjekke hvor hurtig din hjemmeside loader, og hvad du bør gøre for at den loader hurtigere.

Der er ikke så meget andet at sige om dette værktøj.

Pingdom Tools findes i en gratis og betalt version. Den gratis version er ganske udmærket.

Læs mere her: https://tools.pingdom.com/

5. Accuranker

Accuranker er som sådan ikke er SEO-værktøj, men mere et monitoreringsværktøj til overvågning af dine rankings på nettet.

Accuranker tilbyder, modsat andre ranking-tools, On-Demand updates. Dette betyder at du kan bede om at få opdateret dine rankings med det samme, i stedet for at skulle vente til næste dag.

Du kan også se en historik over dine rankings over tiden, hvor du bliver præsenteret for en fin graf, som gerne skulle være opadgående 🙂

En anden lille ting, er at Accuranker er Dansk-udviklet og de har til huse i Aarhus.

Prisen starter ved 49 USD om måneden, alt efter hvor mange søgeord du har behov for.

Læs mere her: https://www.accuranker.com/

Artiklen er skrevet af Kim Jørgensen, som er ejer og Head of SEO her hos SearchMore. Kim har mere end 14 års erfaring med Søgemaskineoptimering og WordPress.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top