skip to Main Content
Derfor er load-hastighed vigtig for din hjemmeside

Derfor er load-hastighed vigtig for din hjemmeside

En hjemmeside skal optimeres på rigtig mange parametre. I dag er det ikke nok, at hjemmesiden er indbydende og indeholder alle nødvendige informationer om en given ydelse eller produkt. Hjemmesiden skal også være lynhurtig at indlæse. Netop load-hastighed er en meget vigtig faktor, der ikke blot påvirker dine organiske placeringer, men også din konverteringsgrad og omsætning. Med andre ord kan manglende prioritering af hjemmesidens hastighed komme til at koste dyrt.

Det har betydning for din organiske synlighed

SEO handler i korte træk om at blive mere synlig i søgeresultaterne med henblik på at få flere besøgende og i sidste ende flere kunder og penge i kassen. Inden for SEO arbejder man med flere discipliner, hvor hastighed hører til blandt de vigtigste. Er din hjemmeside ikke hurtig at indlæse og navigere på, så er det meget sandsynligt, at du vil komme til at miste mange værdifulde placeringer, da hastighed er en ranking faktor i Googles algoritme. Derfor er det sund fornuft at undersøge, hvordan man kan reducere load-hastigheden.

I dag er det load-hastigheden på mobile enheder, der er afgørende for dine placeringer. Er din hjemmeside derfor langsom via mobilen, kan det koste mange placeringer.

Dine potentielle kunder bouncer

Selvom man ikke bør skære alle over én kam, så er det en kendsgerning, at forbrugere generelt er meget utålmodige. Dette kan få den konsekvens, at hvis de skal vente 3-4-5 sekunder på at få adgang til din hjemmeside, så er det ikke usandsynligt, at de bouncer. Forbrugerne er efterhånden vant til hjemmesider, der indlæses i løbet af under 1 sekund, hvorfor de gerne besøger konkurrenten, hvis din hjemmeside ikke er hurtig nok. Sådan er gamet i dag, hvorfor man lige så godt kan tilpasse sig og arbejde seriøst med hastighedsoptimering.

Det kan mærkes på bundlinjen

Lang indlæsningstid = dårlig brugeroplevelse = højere bouncerate = færre konverteringer = mindre omsætning og overskud

– Så simpelt er regnestykket faktisk.

Hvis du ikke tager hånd om den utilfredsstillende load-hastighed på din hjemmeside, så skal du forvente, at det vil kunne mærkes på bundlinjen. Det er muligt, at du fortsat kan drive en fornuftig forretning, men der bør ikke herske tvivl om, at du vil kunne booste omsætningen og lave et langt højere overskud, hvis din hjemmeside var hurtigere. Overvej derfor, om det ikke kunne betale sig at kigge på udfordringerne. Det er sjældent raketvidenskab at optimere en hjemmesides load-hastighed.

Sådan måler du din hjemmesides load-hastighed

Med det øgede fokus på load-hastighed er der kommet flere brugervenlige tools til verden. Nogle af disse er gratis, mens andre er abonnementsbaserede. Flere af de allerbedste værktøjer er helt gratis, hvorfor du ikke nødvendigvis skal have den store pengepung frem. Du kan f.eks. bruge følgende værktøjer:

  • Google PageSpeed Insights
  • Pingdom Website Speed Test

Der er op til flere nævneværdige fordele ved disse to værktøjer. Via disse tools kan du ikke blot finde ud af, hvordan det står til med din load-hastighed. Foruden at finde den aktuelle load-time, så bliver du også præsenteret for en masse data og forslag til forbedringer. Pingdom Website Speed Test gennemgår faktorer som redirects, response codes, billeder, plugins og meget mere. Du kan dermed meget detaljeret se, hvilke filer og hvilket indhold der sløver din hjemmeside. Med denne viden i baghovedet vil du kunne igangsætte nogle hastighedsforbedrende tiltag. Alt afhængig af kompleksiteten kan det give mening at have en udvikler med indover. Nogle faktorer er nemlig en smule tekniske.

Hvad stiller man op med en langsom hjemmeside?

Indser du, at din hjemmeside er langsom, så har du helt overordnet to muligheder. Du kan enten ignorere det eller skride til handling. Vi anbefaler dig selvfølgelig at benytte sidstnævnte mulighed, idet der som bekendt er mange fordele ved at holde load-hastigheden nede. Er udsigten til højere brugervenlighed, flere konverteringer og et højere økonomisk overskud noget, der tiltaler dig, så skal du have gjort noget ved din langsomme hjemmeside.

Som regel kræver det ikke de helt store indgreb at reducere indlæsningstiden. Man kan f.eks. starte med at gøre følgende:

  • Investér i et bedre webhotel (ikke altid nødvendigt)
  • Optimér billeder og videoer (komprimering kan gøre underværker)
  • Installér en cache (findes typisk som plugin)
  • Fjern alle unødvendige plugins
  • Fjern alle unødvendige redirects
  • Udskift ressourcekrævende plugins med nogle mindre ressourcekrævende
  • Opdatér software på serveren (kræver typisk udviklerhjælp)

Har du brug for flere idéer til at optimere load-hastigheden, eller vil du gerne have hjælp til ovennævnte, så grib fat i os. Vi er specialister i SEO-arbejde, hvor også hastighedsoptimering indgår som en vigtig gren.

Artiklen er skrevet af Kim Jørgensen, som er ejer og Head of SEO her hos SearchMore. Kim har mere end 14 års erfaring med Søgemaskineoptimering og WordPress.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top